לוגו של דר' שרית אברהם - דנטלי פרסונלי
חיפוש
Close this search box.

עקירת שן

עקירת שן טוחנת
דוקטור שרית אברהם
דוקטור שרית אברהם

מומחית להשתלות ורפואת שיניים, בעלת תואר Msc במדעים הביו רפואיים של רפואת השיניים.

תוכן עניינים

הקפדה על הגיינית הפה וצחצוח שיניים נכון חשובה לאין שיעור כשרוצים לשמור על בריאות השיניים לאורך זמן. אך קיימים מקרים בהם לא ניתן אין ברירה והדרך היחידה לטפל בבעיה ולהקל על הכאב היא לבצע טיפול שיניים הנקרא עקירת שן. זהו טיפול שיניים נפוץ הנעשה בילדים ומבוגרים תחת הרדמה מקומית כשלרוב ההתאוששות ממנו קלה ומהירה.

 

מתי עקירת שן היא הטיפול הנכון?

ד”ר שרית אברהם, מנהלת מרפאת השיניים דנטלי פרסונלי, תמליץ על עקירת שן במקרים הבאים:

  1. השן מפריעה לשן אחרת לבקוע או לצמוח בצורה נכונה.
  2. המטופל סובל מעששת חמורה שהובילה לזיהום.
  3. השן נשברה בצורה חמורה.
  4. לא ניתן לבצע סתימה בשן הבעייתית.
  5. יש צורך בעקירת שיני בינה.
  6. יש צורך בעקירת שיניים לקראת טיפול השתלות שיניים

כמובן שכל מטופל וכל תלונה על כאב שיניים נבחנים ונבדקים לעומק, על מנת לטפל בבעיה בצורה הטובה ביותר.

 

איך עושים עקירת שן?

עקירת שן מתחילה בבדיקה ובצילום האזור בו ייערך הטיפול. הבדיקה המקדימה חשוב על מנת לוודא את המיקום המדויק של השן וכדי לוודא שלא נוצר זיהום ברקמות החניכיים הפנימיות.

לפני העקירה, ד”ר שרית אברהם, תשתמש בחומרי הרדמה ייעודים על מנת להרדים את השן המיועדת לעקירה. במרפאת דנטלי פרסונלי, מרפאת שיניים הוליסטית, משתמשים בחומרי הרדמה ייחודיים ומתקדמים המיועדים לילדים ומבוגרים, כאחד.

לאחר שהשן וסביבת נרשמו, בעזרת צבת מיוחדת ד”ר שרית תאחז בשן ותזיז אותה מצד לצד, עד לשליפה מהחניכים. בדרך כלל כאן הסתיים הטיפול על ידי הרופאה, אך במקרים מסוימים יתכן ויהיה צורך לתפור את החור שנוצר במקום השן שנעקרה. תפירת המקום נועדה לזירוז תהליך ההחלמה והריפוי ולמניעת זיהום.

 

מה ההבדל בין עקירת שן רגילה ובין עקירת שן בינה?

עקירת שן רגילה מתבצעת כפי שתיארנו לעיל, מדובר בטיפול שיניים קצר. לעומת זאת, עקירת שן בינה היא כבר דבר מורכב יותר הדורש טיפול מקצועי וניסיון.

עקירת שן בינה מצריכה צילומי שיניים מקדימים על מנת להבין את מנח השן מעל החניכיים ובתוכם. ככל שמנח השן בעייתי יותר ( שן כלואה למשל ), יתכן ויהיה צורך לבצע חתך ברקמת החניכיים על מנת לאפשר גישה בטוחה, נוחה ומהירה לשליפת השן.

הבדל נוסף בין עקירת שן רגילה לעקירת שן בינה הוא המשך הטיפול. בעוד ששן בינה היא שן הממוקמת בחלקם האחורי של החניכיים ואין לה כל תפקיד בלעיסה או בטחינת האוכל, לא צריך להשלים אותה והמטופל יכול להמשיך לאכול ללא בעיה גם בלעדיה. לעומת זאת, לאחר עקירת שן רגילה לרוב צריך לעבור השתלות שיניים, על אחת כמה וכמה לאחר שנעשה טיפול לעקירת שן קדמית.

 

המלצות להמשך טיפול אחרי עקירת שיניים

לאחר שעקירת השן תסתיים ד”ר שרית אברהם והצוות הרפואי במרפאת השיניים ישלחו אתכם הביתה עם הנחיות מסודרות שיקלו על ההתנהלות שלכם בימים שלאחר הטיפול. ההנחיות יפרטו כיצד עליכם להתנהל מיד לאחר הטיפול, 24 שעות לאחר הטיפול ושבוע לאחר הטיפול.

כמובן שבכל שאלה או תהייה לאחר טיפול עקירת שן צוות דנטלי פרסונלי יעמוד לרשותכם.

 

מה חשוב לעשות אחרי עקירת שן?

ישנן מספר המלצות חשובות שחשוב להכיר וליישם לאחר שעברתם טיפול עקירת שן:

  1. הימנעות מנהיגה תחת הרדמה

המלצה החשובה ביותר היא לא לנהוג שכן חומרי ההרדמה עדיין זורמים בדם והם עלולים להשפיע על שיקול דעתכם. לכן, חשוב לדאוג למלווה שינהג במקומכם או לחזור הביתה בתחבורה ציבורית.

היות וישנן המלצות רבות וחשוב לאחר עקירת שן בחרנו להרחיב על 3 מהן:

  1. אכילה ושתייה אחרי עקירת שן

ההמלצה של ד”ר שרית היא כמובן לאכול רק דברים רכים וקרים, בעיקר גבינה לבנה, גלידה או יוגורט. יש להקפיד על אכילת מזונות רכים וקרים למשך 48 שעות לאחר העקירה. חל איסור על צום כדי לא להחליש את הגוף ( הדבר נכון במיוחד לחולי סוכרת ).

המלצה נוספת היא להימנע משתיית אלכוהול.

  1. צחצוח שיניים אחרי עקירת שן

ניתן לצחצח את חלל הפה לאחר הטיפול, מלבד האזור בו בוצע הטיפול. את אזור עקירת השן אסור לצחצח במשך 5 ימים מפני שסיבי מברשת השיניים עלולים לגרום לפציעה ולעכב את ההחלמה של רקמת החניכיים שנחשפה במהלך עקירת השן.

במקום צחצוח, החל מיום לאחר העקירה, ניתן לחטא את האזור עם שטיפת פה ייעודית עליה תמליץ ד”ר שרית אברהם. במשך 30 דקות אחר השטיפה אסור לשתות מים, אסור לשטוף את הפה ואסור לאכול.

לסיכום, עקירת שן אינה טיפול שיניים נעים אך הוא גם לא נורא. במיוחד אם עושים אותו במרפאת שיניים בירושלים המעניקה טיפול אישי, מסור ומקצועי כמו מרפאת דנטלי פרסונלי. הקפדה על ביקורת תקופתית אצל רופא השיניים, הקפדה על צחצוח נכון והסרת אבנית על ידי שיננית, תתרום רבות לבריאות הפה ותקטין את הסיכוי שלכם לעבור עקירת שן.

עקירת שן

שאלות נפוצות בנושא השתלות שיניים

כאב באיזור העקירה הינו דבר נפוץ ואין לחשוש ממנו. הכאב מתעורר וגורם לתחושת אי נוחות בפה כאשר ההרדמה מתפוגגת מהגוף. באופן כללי כאבים לאחר עקירת שן יכולים להימשך עד 36 שעות לאחר הטיפול עצמו.

ניתן להפחית מעוצמת הכאב בעזרת הנחת שקית קרח על האיזור בו בוצע הטיפול. את השקית יש להניח למשך 15 דקות ולהפסיק. ניתן לחזור על קירור האיזור כל רבע שעה.

כמובן שבמידה ומתעורר כאב חזק לאחר עקירת השן ניתן ליטול משככי כאבים כגון נרוסין ( מיועד לכאבי שיניים חזקים ), אקמול, אדוויל ועוד. במידה ומשככי הכאבים אינם עוזרים והכאב ממשיך להיות חזק במיוחד, יש ליצור קשר עם מרפאת השיניים בהקדם.

סיגריה מכילה  כ- 7000 רעלנים שונים, כך ששאיפת העשן אל חלל הפה עלולה לחשוף את האיזור בו נערכת עקירת שן למזהמים ורעלנים אשר יגרמו לזיהום בחניכיים. לכן, חל איסור מוחלט על עישון לאחר עקירת שן לפחות למשך 24 שעות מרגע עקירת שן.

דימום בהחלט יכול להופיע לאחר עקירת שן, אך לרוב מדובר בדימום קל בלבד. במידה ומדובר בדימום חזק יש לקחת תחבושת גזה קטנה, לקפל אותה לשניים, להניח על האיזור המדמם ולסגור את הפה. יש להשאיר את תחבושת הגזה בפה ל – 20 דקות בערך. במידה והדימום נמשך, יש ליצור קשר עם המרפאה.

הטעם הרע בפה נובע מ – 3 סיבות עיקריות:

  1. טעם לוואי הנובע מחומרי החיטוי וההרדמה בהם השתמש הרופא המטפל לפני הטיפול ובמהלכו. טעם הלוואי בפה יכול להימשך עד שעתיים לאחר שעקירת השן הסתיימה.
  2. עקירת השן יצרה פצע פתוח בחניכיים וכדי לטפל בו הגוף מזרים לאיזור הרבה מאוד דם ומפריש חומרים שונים בעלי טעם מריר או מתכתי.
  3. עקירת שן היא מצב מלחיץ. על מנת להתמודד עם הלחץ הגוף מפריש את הורמון האדרנלין בעל טעם מריר.
חזרה לחלק מסוים במאמר
דוקטור שרית אברהם
דוקטור שרית אברהם

ד"ר שרית אברהם בוגרת הפקולטה לרפואת שיניים בהדסה, בעלת תואר Msc במדעים הביו רפואיים של רפואת השיניים. ד"ר אברהם מייצגת את הדור החדש של רופאי השיניים ומשלבת בין טיפול איכותי ומקצועי בד בבד עם גישה הרואה את המטופל כמכלול.
ד"ר אברהם מבצעת סקירה מעמיקה אודות מצבו הרפואי של המטופל על מנת לאתר את גורמי השורש שהביאו את המטופל למרפאתה, המצריכים לעיתים מעורבות של גורמי טיפול נוספים כדוגמת רופא אף אוזן גרון או אורטודנט.
ד"ר אברהם מתעדכנת כל העת בפרקטיקות הטיפול החדשניות ביותר במסגרת חברותה ב- SPEAR EDUCATION CAMPUS ומחזיקה את הציוד המתקדם ביותר כגון סורק אינטראוראלי ומדפסת תלת מימד המאפשרים לקצר את משך הטיפול ולתת מענה מדויק למטופל.

ד"ר שרית אברהם ברשתות: קבוצת הפייסבוק | יוטיוב | טלפון: 077-9974460

שיקום חניכיים

פעמים רבות בעיות חניכיים יכולות לנבוע מבעיה רפואית אחרת בגוף, שייתכן והיא טרם אובחנה. כאשר בעיית החניכיים מושפעת מבעיה במקום

קרא עוד »
הקצעת שורשים
הקצעת שורשים

חניכיים מדממות? הפרשת מוגלה מהחניכיים? תמרור אזהרה! זה הזמן לפנות לרופא השיניים ולקבל טיפול מיידי. הזנחה תמיד היוותה גורם לתוצאות בלתי

קרא עוד »
Google ג גוגל
4.5
מבוסס על 24 ביקורות
×
js_loader
שלח לנו את השאלה שלך ונחזור אליך בהקדם!

השירות ניתן ללא עלות וללא מטרות רווח (מענה יינתן תוך 1-7 ימים)

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם​
דילוג לתוכן