חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

השתלת עצם

תמונה של דוקטור שרית אברהם
דוקטור שרית אברהם

רופאת שיניים עם ניסיון רב בשיטות מתקדמות ואפקטיביות, בעלת תואר Msc במדעים הביו רפואיים של רפואת השיניים.

תוכן עניינים

פעמים רבות, לאחר עקירת השן, נוצר מצב שבו אין מספיק עצם לצורך ביצוע השתלת השיניים. במצבים אלו יש לבצע השתלת עצם, לצורך קליטת השתל. קיימות שיטות רבות להשתלת עצם, לכל שיטה יש את ההיגיון והמחקר העומד מאחוריה. במרפאתנו, אנו משתמשים במגוון רחב של שיטות להשתלת עצם, דבר המאפשר לנו לבחור את הדרך הנכונה ביותר עבורך, באופן אישי, כאשר ניגשים לביצוע ההשתלות.

להשתלת עצם יש סיכויי הצלחה יחסית גבוהים, אך עם זאת אנו מאמינים כי יש לבצע את מיטב המאמצים על מנת לתכנן את הטיפול באופן הנכון, על מנת למנוע את אובדן העצם לכתחילה. לאחר שרקמת העצם הצטמצמה, ישנם מצבים בהם מעט קשה לשחזר אותה באמצעות השתלות עצם. לכן, צוות רפואי מנוסה ידע לתכנן את הטיפול ליצירת מהלך רפואי בו אובדן העצם יהיה מינימלי במהלך הטיפול. לשם כך, עוד לפני העקירות יש לשקול האם ישנם תהליכים טיפוליים מכינים, שיאפשרו ריפוי ובניית עצם עצמית.

לכן, בתחילת הטיפול חשוב לבצע תהליך לריפוי רקמות הפה ועידוד טבעי של בניית רקמות הפה, לרבות רקמת החניכיים והעצם.

כאשר רקמות הפה – השן, העצם או החניכיים נפגעו עקב מחלה, לפני כל תהליך כירורגי, חשוב תחילה לייצר ריפוי של הרקמות, על מנת לוודא שהן יוכלו לקלוט את השתל באופן הטוב ביותר.

מומלץ מאוד לא לפסוח על שלב זה, מאחר והוא חיוני לצורך הצלחת הטיפול. באותו אופן שבו השן נפגעה מהמחלה שהייתה בפה (בעיה בהפרשת הרוק, מחלת חניכיים, טיפול שורש שכשל, סדק בשן ועוד) כך יכולה להיווצר בעיה עם העצם מסביבה. לכן, חשוב מאוד לבצע את הטיפול בשלבים הנכונים, כאשר בשלב הראשוני מבוצע טיפול לריפוי הפה ועידוד לבניה מחודשת של רקמות הפה, במטרה להבטיח שטיפול ההשתלה יחזיק מעמד לאורך שנים רבות.

דוגמא לתהליך ריפוי:

במצב שבו השן נעקרה בגלל חוסר יציבות וניידות של השן עקב מחלת חניכיים, אותה בעיה יכולה להיווצר עם השתלת העצם בעתיד. לכן, יש תחילה להוביל לשיקום רקמת החניכיים, על מנת שהשתלת העצם תוכל להיקלט באופן המיטבי ביותר ברקמת החניכיים, שכן שתל העצם צריך להיקלט ע”י עצם הלסת ורקמת החניכיים. מספיק שתהיה בעיה באחת מרקמות אלו כדי ליצור בעיה עם השתל. לכן, חשוב ביותר, במצבים אלו, לטפל ולהביא תחילה לריפוי החניכיים והעצם.

דוגמא נוספת לתהליך ריפוי:

לעתים, עקב זיהום בשורש השן, נוצר הרס רב של העצם, סביב שורש השן החולה. הטיפול הסופי בשן כזו יכול להוביל לעקירתה בסופו של דבר. לעומת זאת, ישנם מצבים בהם, עדיין ניתן לטפל ולשמר את השן ע”י טיפול שורש חוזר. במצב זה לתהליך הריפוי שתי מטרות חשובות:

  1. לנסות לטפל ולשמר את השן.
  2. במידה והטיפול לשימור השן לא הצליח – תהליך הטיפול עצמו יכול להוביל להטבה ברקמת העצם הסובבת את השן ולייצר מצב שבו העצם יכולה להיבנות באופן משמעותי ביותר.

אצלינו במרפאת השיניים דנטלי פרסונלי, הטיפולים מבוצעים ע”י המומחים המנוסים והטובים ביותר בתחום. הצוות שלנו מיומן מאוד באיתור ואבחון הגורמים למצב העצם, בנייתה ובניית תכנית טיפול מקיפה שתאפשר לך להיות בטוח שנעשים כל השיקולים והשלבים בטיפול באופן הטוב ביותר מא’ ועד ת’!

חזרה לחלק מסוים במאמר
תמונה של דוקטור שרית אברהם
דוקטור שרית אברהם

ד"ר שרית אברהם בוגרת הפקולטה לרפואת שיניים בהדסה, בעלת תואר Msc במדעים הביו רפואיים של רפואת השיניים. ד"ר אברהם מייצגת את הדור החדש של רופאי השיניים ומשלבת בין טיפול איכותי ומקצועי בד בבד עם גישה הרואה את המטופל כמכלול.
ד"ר אברהם מבצעת סקירה מעמיקה אודות מצבו הרפואי של המטופל על מנת לאתר את גורמי השורש שהביאו את המטופל למרפאתה, המצריכים לעיתים מעורבות של גורמי טיפול נוספים כדוגמת רופא אף אוזן גרון או אורטודנט.
ד"ר אברהם מתעדכנת כל העת בפרקטיקות הטיפול החדשניות ביותר במסגרת חברותה ב- SPEAR EDUCATION CAMPUS ומחזיקה את הציוד המתקדם ביותר כגון סורק אינטראוראלי ומדפסת תלת מימד המאפשרים לקצר את משך הטיפול ולתת מענה מדויק למטופל.

ד"ר שרית אברהם ברשתות: קבוצת הפייסבוק | יוטיוב | טלפון: 02-3819945

ניקוי רעלים

מה הקשר בין ניקוי רעלים למניעת ניתוחי חניכיים? מטרת ניקוי הרעלים, לרוב, הינה להגיע למצב של ניקוי המעיים ולתפקוד טוב

קרא עוד »
Google ג גוגל
4.5
מבוסס על 24 ביקורות
×
js_loader
שלח לנו את השאלה שלך ונחזור אליך בהקדם!

השירות ניתן ללא עלות וללא מטרות רווח (מענה יינתן תוך 1-7 ימים)

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם​
דילוג לתוכן