- חשוב לשים לב, טיפול שורש הינו רק השלב הראשון בתהליך שיקום של השן והחזרתה לתפקיד במשנן. לכן, לאחר סיום הטיפול (יש לוודא שטיפול השורש הסתיים עד סופו. לעיתים טיפול שורש מצריך מספר מפגשים עד סופו) יש להגיע בהקדם למבנה וכתר או סתימה, בהתאם לתוכנית הטיפול שניתנה לך ע”י הרופא הראשי שמטפל בך.
- במהלך טיפול השורש או לפניו מונח על השן שחזור זמני (סתימה זמנית או כתר זמני)
לאחר טיפול השורש השחזור הזמני עלול ליפול, מכיוון שהדבק הזמני הוא לא כ”כ חזק ואחיזת השחזור בשן בשלב זה אינה טובה מספיק (לכן הוא זמני).
במקרה שהשחזור הזמני נפל יש לשחזר את הכותרת שוב על ידי שחזור זמני בהקדם ובמקרה של כתר זמני, יש להביאו לצורך הדבקה חוזרת למקומו. - מיד לאחר הטיפול מותר לשתות אך מוטב להימנע מאכילה במשך שעה או עד שההרדמה חולפת (למניעת נשיכת השפה או פציעתה עקב חוסר תחושה מהאלחוש).
- רצוי לא להשתמש ללעיסה ביום הטיפול בצד המטופל אלא בצד הנגדי.
- יתכנו כאבים בעיקר ב- 24 השעות הראשונות. אחר כך יש בדרך כלל רגישות למגע בשן, ויתכנו קשיי לעיסה.
רצוי לקחת משכך כאבים כשעה לאחר תום הטיפול גם אם אינך מרגיש כאב כלשהו (נטילת משככי כאבים לפני שההרדמה המקומית חולפת מונעת, לרוב, כאבים בהמשך ומפחיתה דלקת באזור). לאחר מכן אפשר לקחת משכך כאבים על פי הצורך. - בחלק מהמקרים עלולה להתפתח נפיחות, בדרך כלל יום -יומיים לאחר הטיפול. במקרים אלה יש לבצע שטיפות פה במים חמימים מספר פעמים ביום ולהתקשר למרפאה בה בוצע הטיפול.
- תעלות השורש סתומות באופן הרמטי אך בכותרת יש שחזור זמני.
יש לשחזר את הכותרת על ידי סתימה או מבנה וכתר או על ידי שילובה בגשר לפי הצורך. - בדרך כלל ניתן להמשיך בטיפול בשן לאחר כשבוע, לעיתים אם השן תהיה רגישה למגע מומלץ על ביצוע שחזור של הכותרת מאוחר יותר או שחזור חלקי ומעקב.
החל מסתימת חור בשן, דרך טיפול שורש ועד להשתלת שיניים. מהם טיפולי השיניים הנפוצים לשנת תשפ”א ולמה מומלץ לא להימנע