חיפוש
סגור את תיבת החיפוש

קשיי שינה

תמונה של דוקטור שרית אברהם
דוקטור שרית אברהם

רופאת שיניים עם ניסיון רב בשיטות מתקדמות ואפקטיביות, בעלת תואר Msc במדעים הביו רפואיים של רפואת השיניים.

תוכן עניינים

מה הקשר בין השתלות שיניים לקשיי שינה?

לכן, אם אתם סובלים משחיקת שיניים ועד היום אמרו לכם שאין מה לעשות, מקסימום ניתן להשתמש בסד לילה, כדאי שתדעו שאתם יכולים לקבל מענה רפואי ממוקד ונכון יותר עבורכם, שיסייע לכם לשמור על השיניים ועל הבריאות שלכם

השינה חשובה לבריאות שלנו. בעיות שינה יכולות לגרום להידרדרות בתפקוד מערכת העצבים, נטייה לסוכרת, עלייה בלחץ דם וכן בעיות בריאותיות נוספות. בעיות שינה יכולות להיות קשורות לכל מיני סיבות כמו חוסר איזון הורמונלי, יתר לחץ דם, בעיות לב, מגרנות וכאבי ראש, וכמובן – מתחים.

הרבה אנשים לא מודעים לכך, אבל מחקרים מראים שמדובר בתופעה הרבה יותר נפוצה ממה שחשבנו. יש הרבה מאוד סוגים של בעיות בשינה. בעיות השינה שמשפיעות ביותר על השיניים הן הפרעות הנשימה בשינה. אחת הסיבות לחוסר המודעות לכך היא במכיוון שבמהלך שנת הלילה אנחנו בעצם נמצאים בתת הכרה ולא בהכרח מודעים למה שעובר עלינו. 

הרבה אנשים סובלים ועוברים שוב ושוב טיפולי שיניים חוזרים, שהיו יכולים להמנע אילו היתה מודעות גבוהה יותר לקשר שבין בעיות השינה לבעיות השיניים.

אז איך בעיות השינה משפיעות על השיניים שלנו?

הפרעות נשימה בשינה -הן אחד הגורמים המרכזיים לסדקים בשיניים, שחיקת שיניים והשתלות. הבעיה הזו יכולה להתבטא במספר דרכים: נחירות, התעוררות בתחושה של קושי לנשום, ואפילו היא יכולה להיות בעיה שקטה במתבטאת בדרכים אחרות (שלא חשבנו שהן קשורות לבעיה הזו), כגון: כאבי ראש בקימה משינה, התעוררות בתחושה כבדה, אובדן ריכוז או זיכרון במהלך היום וקושי בירידה במשקל. כל אלו הם רק חלק מהמסימנים, שיכולים להיות כאשר לא נושמים טוב במהלך שנת הלילה.

כשלגוף יש קושי הוא מפתח מנגנונים כדי לפתור את הבעיה. כאשר אנו ישנים והגוף מתקשה לנשום, אחת הדרכים של הגוף לפתוח מחדש את דרכי הנשימה היא קידום הלסת התחתונה ע”י שחיקת השיניים, דבר שמפעיל לחץ גדול על השיניים ועלול לגרום להן להיחלש, להיסדק ואפילו להישבר.

לכן, אם אתם סובלים מאחד או יותר מהתסמינים הבאים:

  • נחירות
  • נטייה להתעורר פעמים רבות בלילה
  • עייפות לאורך היום
  • התעוררות משינה בתחושה כבדה
  • קשיים בריכוז או בזיכרון
  • התכווצויות לא מוסברות בידיים או ברגליים
  • נסיגת חניכיים
  • תחושת יובש בפה בקימה משינה
  • ריח רע מהפה
  • שחיקת שיניים או שהשיניים הולכות ומתקצרות
  • שיניים לא יציבות
  • צורך בניתוחים, עקירות ושתלים

יכול מאוד להיות שיש לכם בעיית נשימה בשינה, לא מאובחנת. טיפול מקצועי בבעיה הזו, בין היתר, יכול לסייע לכם להימנע מנזק חמור לשיניים.

לכן, אם אתם סובלים משחיקת שיניים ועד היום אמרו לכם שאין מה לעשות, מקסימום ניתן להשתמש בסד לילה, כדאי שתדעו שאתם יכולים לקבל מענה רפואי ממוקד ונכון יותר עבורכם, שיסייע לכם לשמור על השיניים ועל הבריאות שלכם. איך עושים זאת? ע”י טיפול רפואי במקור לבעיה בשיניים. יש לבצע את הבדיקות הרפואיות המתאימות, לקבל אבחנה מדויקת ולהתאים טיפול רפואי נכון, שיתן מענה ופתרון ולטווח הארוך.

87% מבעיות השיניים שלנו מושפעות ישירות מבריאות הגוף.

תהליך ריפוי מעמיק של בריאות הפה וטיפול במחוללים הגופניים יכול להפחית את סיבוכי השיניים והחניכיים ולמנוע טיפולים וניתוחים במעל ל-80% מהמקרים.

רפואת השיניים יכולה להציע לנו הרבה יותר מאשר טיפול נקודתי… היא יכולה להפוך אותנו ממטופלים למתרפאים. ברפואת שיניים שלמה חוקרים ומאבחנים את הגורמים לבעיות בשיניים ובונים אסטרטגיית טיפול ושיקום ממוקדת ואפקטיבית שמובילה לבריאות שלמה של הפה.

חזרה לחלק מסוים במאמר
תמונה של דוקטור שרית אברהם
דוקטור שרית אברהם

ד"ר שרית אברהם בוגרת הפקולטה לרפואת שיניים בהדסה, בעלת תואר Msc במדעים הביו רפואיים של רפואת השיניים. ד"ר אברהם מייצגת את הדור החדש של רופאי השיניים ומשלבת בין טיפול איכותי ומקצועי בד בבד עם גישה הרואה את המטופל כמכלול.
ד"ר אברהם מבצעת סקירה מעמיקה אודות מצבו הרפואי של המטופל על מנת לאתר את גורמי השורש שהביאו את המטופל למרפאתה, המצריכים לעיתים מעורבות של גורמי טיפול נוספים כדוגמת רופא אף אוזן גרון או אורטודנט.
ד"ר אברהם מתעדכנת כל העת בפרקטיקות הטיפול החדשניות ביותר במסגרת חברותה ב- SPEAR EDUCATION CAMPUS ומחזיקה את הציוד המתקדם ביותר כגון סורק אינטראוראלי ומדפסת תלת מימד המאפשרים לקצר את משך הטיפול ולתת מענה מדויק למטופל.

ד"ר שרית אברהם ברשתות: קבוצת הפייסבוק | יוטיוב | טלפון: 02-3819945

פורסם כתבה על ד"ר שרית בכיפה
פורסם בכיפה

תרופות סבתא שונות יכולות להביא אתכם למקום שיהיה מושלם מבחינתכם בטיפול בדלקות חניכיים הכאבים יהפכו להיות כאבים סבילים

קרא עוד »
Google ג גוגל
4.5
מבוסס על 24 ביקורות
×
js_loader
שלח לנו את השאלה שלך ונחזור אליך בהקדם!

השירות ניתן ללא עלות וללא מטרות רווח (מענה יינתן תוך 1-7 ימים)

השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם​
דילוג לתוכן