מטופלים רבים חוששים לבצע כתרים בשיניים משלוש סיבות עיקריות:
- חוששים שהם יראו מלאכותיים, לא יפים ועם פסים שחורים בחניכיים
- חוששים שישחיזו (“יחתכו”) להם יותר מדי מהשן כדי להכין את הכתר
- חוששים שבשביל הכתר הם יצטרכו לעבור טיפול שורש ואז השן כבר תהפוך לאיבר מת בגוף
כאן תוכלו למצוא מידע על האופן שבו ניתן להכין כתרים יפים, במראה טבעי, עם מינימום הורדה מחומר השן הטבעי ושמירה על חיות השן (ללא צורך בטיפולי שורש)
תכירו את גלי- מטופלת שחששה מאוד שהכתרים שיעשו לה יהיו דומים לאלו שעשו לאחותה. היא ממש לא רצתה שיהיו לה כתרים מלאכותיים, מגושמים, עם פסים שחורים
זו התמונה של אחותה:
בתמונה רואים שלאחות של גלי היו הרבה כתרים עם בסיס מתכתי ולכן ישנה השתקפות של “פסים שחורים” בין הכתר לחניכיים.
הסיבה לכך שישנם פסים שחורים בין הכתר לחניכיים היא עקב בסיס מתכתי ממתכות בסיס, שאינן אצילות ובאיכות לא טובה במיוחד.
יש הטוענים שמתכות הבסיס הללו אינן טובות לבריאות, אך זה נושא לדיון אחר.
המרפאתנו, אנו משתמשים בכ-95% מהמקרים בכתרים ללא בסיס מתכתי בכלל- מזירקוניה וחרסינה.
התוצאות יפות, אסתטיות ונראות טבעי מאוד כפי שניתן לראות במקרים כאן:
האם חייבים להשחיז ולהוריד הרבה מהשן כדי לבצע כתר על השן?
ישנה דרך מתקדמת יותר לבצע כתרים בימינו בשיטה הביומימטית. בשיטה זו, משחיזים מעט מאוד מחומר השן, במטרה לשמור כמה שיותר על חומר השן הטבעי. גישה זו, דוגלת בכך כי חומר השן הטבעי הוא החומר החזק ביותר בפה שלנו ולכן עלינו לעשות כל שביכולתנו כדי שמור עליו ולהוריד ממנו במידה המינימלית ביותר הנצרכת כדי לקבל את התוצאה הטובה ביותר. צפו בד”ר אוסטין לובלס :
האם תמיד מבצעים מבנה וכתר לאחר טיפול שורש?
בגישה הישנה, היו נוטים לבצע מבנה וכתר בכל שן שבה היו מבצעים טיפול שורש. עם זאת, על פי הגישה בה אנו נוקטים במרכז לרפואת שיניים שלמה, בשיטת ד”ר פסקל מניה ‘רפואת השיניים הביומימטית’- לא מבצעים מבנה וטיפול שורש לכל שן בה בוצע טיפול שורש. יש לשקול את המשך הטיפול לפי מצבה של כל שן ושן. ככלל, על פי הגישה הביומימטית (הדוגלת בשימור מירבי של חומר השן הטבעי) במידה ובסיום טיפול השורש נותרו המבנים החזקים של השן שלמים- אין צורך לבצע מבנה וכתר.
בעבר, נטו לחשוב כי המבנה והכתר מחזקים את השן. כיום, לאחר מאות מחקרים שבוצעו ע”י קבוצת החוקרים בראשות ד”ר פסקל מניה (המלמד את רפואת השיניים הביומימטית) ניתן לראות כי במקרים מסוימים המבנה והכתר יכולים רק להחליש את השן. לכן, חשוב מאוד להגיע למרפאה בה יש צוות מיומן, היודע לבצע את השיקול הנכון, מתי יש צורך ומתי יש להימנע משימוש במבנה וכתר לאחר טיפול שורש.