מה הקשר בין ניקוי רעלים למניעת ניתוחי חניכיים?
אנשים רבים ברחבי העולם כבר מכירים את היתרונות הבריאותיים של תהליך ניקוי רעלים מהגוף, אך לא רבים מכירים את הקשר בין ניקוי רעלים לבין ריפוי החניכיים.
אם גם לכם יצא להגיע למצב שבו החניכיים מדממות, השיניים לא יציבות ובכלל- יכול להיות שכבר הציעו לכם ניתוחי חניכיים ו/או עקירות ושתלים. אז רגע אחד לפני- כדאי שתדעו שישנה דרך אחרת לטפל בחניכיים. דרך שהיא מאוד אפקטיבית, מובילה לריפוי מעמיק ועזרה עד כה לאנשים רבים.
ככלל, גם במצבים בהם ישנה מחלה קשה של החניכיים, מומלץ לא להגיע לניתוחי חניכיים בתחילה.ברפואת שיניים שלמה, בוחנים את מכלול הדברים שיכולים להשפיע על מצב החניכיים, לפני ההחלטה על תהליך ניתוחי/ עקירה של שיניים.
כאשר רקמת החניכיים עדיין עם דימום ודלקת, הדבר הראשון שנרצה הוא לעצור את הבעיה הזו ולהגיע לריפוי. ישנם מצבים בהם לא ניתן להגיע לריפוי מלא, בתהליך הטיפולי הראשוני ואז יהיה צורך בניתוח. עם זאת, כאשר נוקטים בדרך הטיפולית של רפואת השיניים השלמה, במעל ל-93% מהמקרים, ניתן לטפל ולהגיע לריפוי מלא גם ללא ניתוחי חניכיים.
הסוד להצלחה בריפוי החניכיים טמון בשילוב שבין אבחנה רפואית מקיפה, החותרת להבין מדוע מצב החניכיים נהיה כה חמור והתאמת מהלך הטיפול באופן אישי ומדויק למצבך לטווח הארוך.
רפואת השיניים השלמה תומכת בתהליך טיפולי המשלב אורח חיים בריא, התומך בתהליך הטיפול המרפאתי ומביא לתוצאות טיפול משמעותיות יותר למשך שנים רבות יותר.
ניקוי רעלים, חיזוק בריאות המעיים ותזונה/ שימוש בתוספי תזונה
ניקוי רעלים הפך להיות שם מאוד פופולרי כיום לכל מני תהליכי תזונה ואורח חיים בריא, המכוונים רובם ככולם להגעה למצב של ריפוי והטבה במצב הבריאותי.
לרוב אנשים יעשו ניקוי רעלים כאשר הם מרגישים עייפים, חלשים ו/או חולים לעתים קרובות.
מטרת ניקוי הרעלים, לרוב, הינה להגיע למצב של ניקוי המעיים ולתפקוד טוב יותר של מערכת העיכול. ברוב המקרים, כאשר המעיים נקיות ומערכת העיכול מתפקדת טוב יותר, לגוף יש יכולת לעבור הרבה מאוד תהליכי ריפוי, שהיה קשה להשיג אותם קודם לכן.
בין היתר, מצב בריאות המעיים יכול להשפיע רבות על מצב החניכיים (לקריאה על הקשר בין מחלות חניכיים לבעיות מעיים לחצו כאן). אנשים רבים נוטים לחשוב כי מצב בריאות המעיים קשור לתזונה לקויה אך לא רק. גם בקרב אנשים, אשר מקפידים לצרוך תזונה הנחשבת בריאה, ניתן לראות כי יכולות להיווצר בעיות הנגרמות מחוסר איזון בחיידקי המעיים (לקריאה נוספת על בדיקה חדשה, ממכון ויצמן, הבוחנת את הקשר בין חיידקי המעיים לתזונה לחצו כאן) המתבטאים, בין היתר, בבעיות חניכיים. בין בעיות המעיים הנפוצות, בהן נצפתה השפעה על מצב החניכיים ניתן למצוא: הימצאות טפילים במעיים, קנדידה, גזים, רפלוקס, צרבות, שלשולים, הליקובקטר פילורי והעיקריות שבהן הן – כרוהן וקוליטיס (שהן בעלות השפעה מאוד משמעותית על מצב החניכיים).
ניקוי הרעלים והגעה למצב של תפקוד סדיר של מערכת העיכול, חשוב על מנת שתהיה לכם יכולת לספוג כמו שצריך את אבני הבניין החיוניות מהמזון, לצורך הפחתת דלקתיות והגברת יכולת הריפוי של רקמת החניכיים, בין היתר.
מוטב לא לבצע ניקוי רעלים באופן עצמאי כי גם לכך יכולות להיות תופעות לוואי. הדבר הטוב ביותר הוא לעבור את התהליך בליווי ע”י אנשי המקצוע הנכונים, שיכולים לסייע לך לעבור אותו ללא סיבוכים ובהצלחה.
במצבים מסוימים, בנוסף לטיפול התזונתי, יהיה צורך בנטילת ויטמינים חיוניים לריפוי ושיקום החניכיים באופן מיידי (מומלץ לא ליטול תוספים ללא היוועצות ברופא/דיאטנית מוסמכת), כגון: ויטמין סי, בי קומפלקס ו Q10.
טיפול חניכיים מקומי, המונע ניתוחים
כאשר רוצים להימנע מניתוחי חניכיים ו/או עקירות ושתלים יש לבצע תחילה טיפול חניכיים ראשוני מקיף, אשר לאחריו תבוצע הערכה מחדש. כאמור, מעל ל- 93% מהמקרים, לאחר טיפול החניכיים הראשוני המקיף, יהיה ניתן להגיע לריפוי של החניכיים והתייצבות של השיניים.
לטיפול החניכיים המקיף הראשוני, המבוצע ע”י מומחה חניכיים, יש חשיבות מאוד גדולה בהגעה להטבה משמעותית וריפוי החניכיים. בעת תהליך טיפול החניכיים במרפאה מבוצע: ניקוי, הפחתת זיהומים והחלקת שטח פני השן והשורש (תהליך הנקרא הקצעת שורשים). בנוסף, המומחה יחליט האם יש צורך בשימוש בתוספים ו/או תרופות מסוימות להגברת האפקט של הריפוי.
רפואת השיניים השלמה מאמינה בשילוב שבין האבחון הרפואי המקיף, אורח חיים בריא וטיפול שיניים כשילוב החיוני להימנעות מניתוחים/ עקירות ושתלים ולריפוי רקמות השן והחניכיים.
במרפאות בהן נוקטים בגישה של רפואת השיניים השלמה, המטופל מקבל:
- אבחון מקיף והפניה לבדיקות רפואיות מתאימות.
- ניהול תיק מתרפא וליווי לאורך כל שלבי הבדיקות הרפואיות והטיפול אצל מומחים.
- ייעוץ אישי והדרכה לקיום אורח חיים בריא.
מה זו רפואת שיניים שלמה וכיצד היא יכולה לעזור לכם באופן נכון ומדויק יותר? לחצו כאן לפרטים נוספים!